RECURSOS

Autoaprenentatge

Per a aprendre valencià al teu ritme i perfeccionar allò que més t’interesse, la UPV ha facilitat una sèrie de vídeos explicatius sobre gramàtica, sintaxi, morfosintaxi…

Vídeos UPV

Jugallengua

Aquesta és una aplicació dissenyada com un trivial sobre llengua. La persona usuària pot triar entre una modalitat general, en la qual les preguntes corresponen a diferents apartats (ortografia, lèxic i morfosintaxi), o una modalitat més específica, en la qual les preguntes van referides a subapartats concrets (accents i dièresi, grafies, vocabulari, errors morfosintàctics, pronoms, etc.). La possibilitat de gravar el resultat permet que la persona usuària dispose d’un historial en el qual es reflecteix l’evolució en l’aprenentatge.

JUGALLENGUA

Enjogassa’t

És un joc en línia dissenyat per a aprendre valencià. Per a poder accedir-hi només has de registrar-te. Disposa de diversos nivells i diferents tipus d’activitats per a aprendre la nostra llengua de forma lúdica.

ENJOGASSA'T

Pràctic

És un programa que integra tot un conjunt d’activitats d’autoaprenentatge en el qual la persona usuària pot comprovar quin és el grau que té de coneixements de valencià i a quins aspectes ha de dedicar més esforços per a millorar els seus coneixements lingüístics.

PRÀCTIC

DICCIONARIS I OBRES DE CONSULTA

Si tens qualsevol dubte gramatical o lingüístic, pots accedir a algun dels següents enllaços per a resoldre’l:

Diccionari Normatiu Valencià (DNV)

El Diccionari normatiu valencià és l’obra de referència lexicogràfica de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Conté més de noranta mil entrades i incorpora, a més, tota una sèrie d’informacions complementàries de gran utilitat per a la persona usuària, com ara la transcripció fonètica de totes les paraules, la conjugació completa de tots els verbs o diverses marques d’ús per a orientar sobre la correcta utilització dels mots segons els diferents àmbits lingüístics.

Diccionari Normatiu Valencià (DNV)

GRAMÀTICA NORMATIVA VALENCIANA (GNV)

La GNV s’estructura en quatre grans blocs dedicats a l’ortologia, l’ortografia, la sintaxi i la flexió, i la formació de paraules. L’obra té un caràcter normatiu i descriptiu, en la mesura que tracta d’orientar sobre les formes més recomanables en els registres formals i en l’estàndard, però integrant les propostes normatives dins d’una descripció general de l’estructura de la llengua. La GNV és una obra de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

GRAMÀTICA NORMATIVA VALENCIANA (GNV)

GRAMÀTICA VALENCIANA BÀSICA (GVB)

La GVB és una versió divulgativa de la GNV. El seu objectiu és orientar sobre les formes més recomanables en els registres formals i, en general, en la llengua estàndard. La Gramàtica valenciana bàsica aspira a ser, en definitiva, un recurs útil per a les persones que tenen la voluntat de fer un ús habitual i correcte del valencià en les seues relacions públiques i privades. La GVB és una obra de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

GRAMÀTICA VALENCIANA BÀSICA (GVB)

OPTIMOT

És un cercador que ajuda a resoldre quasi tots els dubtes lingüístics, ja que consulta diferents fonts de forma simultània (diccionaris generals, diccionaris multilingües, diccionaris terminològics, flexions verbals, fitxes lingüístiques, criteris lingüístics, nomenclàtors toponímics…).

OPTIMOT

Diccionari multilingüe de la llengua catalana

Proporciona definicions i traduccions al castellà, anglés, francés i alemany.

Diccionari multilingüe de la llengua catalana

Diccionaris de sinònims

DICCIONARIS.CAT

GRAN ENCICLOPÈDIA CATALANA (GEC)

La Gran enciclopèdia catalana (GEC) és un diccionari enciclopèdic universal. Recull alfabèticament tota mena d’entrades històriques, geogràfiques, culturals… de tot el món i conté un ampli diccionari de lèxic comú.

Gran enciclopèdia catalana (GEC)

GUIA D’USOS LINGÜÍSTICS · INSTITUT INTERUNIVERSITARI DE FILOLOGIA VALENCIANA

Guia d'usos lingüístics

GRAMÀTICA ZERO · UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

GRAMÀTICA ZERO

MANUAL DE DOCUMENTS I LLENGUATGE ADMINISTRATIU · UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

MANUAL DE DOCUMENTS I LLENGUATGE ADMINISTRATIU

MANUAL DE DOCUMENTACIÓ ADMINISTRATIVA · ACADÈMIA VALENCIANA DE LA LLENGUA

MANUAL DE DOCUMENTACIÓ ADMINISTRATIVA

TRADUCTORS EN LÍNIA

SALT.USU

Salt.usu és una eina de traducció de valencià a castellà i de castellà a valencià, i de correcció de textos en valencià. Es basa en un programari lliure adaptat per la Generalitat Valenciana. També és una aplicació mòbil que funciona en dispositius Android i iOS.

APERTIUM

1.

L’OFICINA

2.

XÀTIVA

3.

JQCV

5.

CAMPANYES

6.

SUBVENCIONS

7.

LLEGIR

8.

TEATRE

9.

MÉS INFORMACIÓ