Cinema en Valencià per a Escolars

L’Ajuntament de Xàtiva ha organitzat, a través de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià de la regidoria de Política Lingüística, la campanya «Cinema en Valencià per a Escolars» que es du a terme els dies 11 i 12 de maig de 2002.

En concret es projectaran dues pel·lícules adreçades a determinats nivells educatius. Per a l’alumnat del 2n cicle de Primària (3r i 4t de Primària) la pel·lícula «Mirai, la meva germana petita», mentre que per a l’alumnat de 3r cicle de Primària (5é i 6é de Primària) el film «El meu germà persegueix dinosaures».

La iniciativa té com a finalitat promoure entre els escolars de Xàtiva la visualització de pel·lícules cinematogràfiques en valencià que aporten diversió i valors socials positius.

En total vora 700 alumnes han confirmat la participació en aquesta iniciativa, procedents dels centres educatius Jacinto Castañeda, Nuestra Señora de la Seo, la Immaculada, Pla de la Mesquita i Taquígraf Martí.

Tallers de Doblatge en Valencià per a Escolars

L’Ajuntament de Xàtiva, a través de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià, ha dut una terme la iniciativa «Tallers de Doblatge en Valencià per a Escolars».

Es tracta d’una iniciativa que té com a finalitat que l’alumnat siga protagonista d’una sessió de doblatge en la qual puguen doblar al valencià fragments de pel·lícules i de dibuixos. Els i les alumnes han posat la seua veu a actors i personatges, i han pogut comprovar com sona la seua veu en una projecció cinematogràfica; a més, han aprés com funciona el món del doblatge. És activitat educativa i lúdica en la qual es promou l’ús del valencià.

Els tallers s’han dut a terme del 26 al 29 d’abril a la Casa de la Cultura i hi han participat escolars de la pràctica totalitat de les escoles de Xàtiva.

Edició de calendaris de 2022

L’Ajuntament de Xàtiva, a través de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià, i en col·laboració amb altres ajuntaments valencians, ha editat un calendari de taula de cara a l’any 2022.

En total s’han editat mil calendaris, destinats tant per al personal dels diferents serveis de l’Ajuntament com per a la ciutadania. Els calendaris estan disponibles als edificis municipals de l’Ajuntament, de la Casa de Cultura i de la Biblioteca Municipal.

El calendari du per lema «El valencià, sempre al teu costat» i cada mes està dedicat a un àmbit social en el qual s’inclou lèxic vinculat a aquesta activitat: el valencià al comerç, el valencià a la muntanya, el valencià als mitjans de comunicació, el valencià al transport, el valencià a la cuina…

Campanya de Cartes de Nadal 2021-2022

L’Oficina de Promoció i Ús del Valencià de l’Ajuntament de Xàtiva ha dut a terme nova edició de la campanya de cartes de Nadal.

La intenció és promoure i facilitar que els infants i les seues famílies escriguen en valencià les cartes tant al Pare Noel com als Reis.

Les cartes s’han repartit a tots els xiquets i xiquetes des d’Infantil fins a sisé de Primària. Més de 3.500 cartes.

Es lliuren els I Premis a l’Ús del Valencià en el Comerç Local de Xàtiva

L’Ajuntament de Xàtiva, amb la col·laboració de la Diputació de València, ha lliurat els I Premis a l’Ús del Valencià en el Comerç Local de Xàtiva, amb els quals es pretén potenciar, valorar i guardonar l’ús de la llengua pròpia en els establiments comercials de Xàtiva.

L’acte de lliurament de premis, organitzat per l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià, va comptar amb la presència de l’alcalde, Roger Cerdà, i de la regidora de Política Lingüística, Mariola Sanchis, que lliuraren el premis als comerços guanyadors.

El primer premi, dotat amb 550 euros, va recaure en el comerç cafeteria Mel de Romer; el segon premi, de 525 euros, va anar a parar al Centre Veterinari Amics; el tercer premi, de 475 euros, va ser per a la bugaderia La Neta; el quart premi, amb una dotació de 425 euros, es va concedir a la Clínica Veterinària El Passeig; el cinqué premi, de 400 euros, el va recollir El Quiosquet de l’Estació; el sisé premi, dotat amb 375 euros, va anar cap a la botiga d’indumentària tradicional Ambient Faller, i, finalment, el seté premi, de 350 euros, l’arreplegà la sabateria infantil Peus d’Àngel.

Les bases del concurs establien una única modalitat de premi, consistent a valorar l’ús del valencià en la retolació i en el material imprés de l’establiment. Per a la concessió dels premis, s’ha tingut en compte la retolació exterior, interior i de vehicles del comerç, cartes i menús diaris, bosses comercials; factures i albarans, fullets comercials i publicitaris; etiquetatge, adhesius i embolcalls; publicitat en premsa, llibrets de falla o d’associacions, etcètera. El concurs estava obert a la participació de qualsevol comerç, empresa o servei de la ciutat de Xàtiva que desenvolupara la seua activitat a la ciutat, tant persones físiques com jurídiques.

La regidora Mariola Sanchis ha declarat que «la intenció de l’Ajuntament de Xàtiva és repetir novament aquesta iniciativa en els pròxims anys, per la qual cosa animem els actuals i futurs comerciants a utilitzar el valencià en els seus locals, especialment en la retolació i en el material imprés». Per la seua banda, l’alcalde va qualificar la concessió d’aquests premis com a «una iniciativa que pretén valorar i estimular l’ús del valencià en el sector comercial que se suma a tota la sèrie d’ajudes del Pla Reactivem Xàtiva en un moment especialment complicat per al sector».

I Premis a l’Ús del Valencià en el Comerç Local de Xàtiva

(Període de presentació de sol·licituds i documentació: del 5-8-2021 al 19-8-2021)

L’Ajuntament de Xàtiva ha organitzat, a través de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià de la Regidoria de Política Lingüística, i amb la col·laboració de la Diputació de València, els I Premis a l’Ús del Valencià en el Comerç Local de Xàtiva per tal de potenciar, valorar i guardonar l’ús de la llengua pròpia en els establiments comercials de Xàtiva.

Aquest concurs tindrà una dotació pressupostària de 4.000 euros i s’atorgaran un total de 10 premis que oscil·laran entre els 550 euros per al guanyador i els 275 euros per al 10é classificat.

S’establirà una única modalitat de premi, referent a la retolació i el material imprés, en la qual es valorarà tant la retolació exterior, interior i dels vehicles d’empresa, com el material imprés en cartes i menús diaris, bosses comercials, factures i albarans, fullets comercials i publicitaris, etiquetatge i adhesius o publicitat en premsa, llibrets de falla o associacions entre d’altres.

A aquest concurs es podrà presentar qualsevol comerç, empresa i servei de la ciutat que desenvolupe la seua activitat a Xàtiva, tant persones físiques com jurídiques, i sols es podrà presentar una sol·licitud per a cada establiment.

El termini de presentació de sol·licituds serà de 10 dies hàbils a partir de l’endemà de la publicació de l’extracte d’aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província de València (del 5-8-2021 al 19-8-2021).

Cal tenir en compte que la sol·licitud i la presentació de la documentació necessària s’haurà de fer exclusivament per via telemàtica a través de la seu electrònica de l’Ajuntament.

Entre la documentació a presentar destaquen un dossier explicatiu amb els mèrits al·legats que incloga fotos i dades dels aspectes que es pretén que es valoren, fotocòpia del NIF de l’establiment o del DNI en cas d’autònoms, i certificat d’entitat financera o de banca electrònica del número de compte en què es vol que s’ingresse el premi.

En l’enllaç següent podeu descarregar-vos les bases dels I Premis a l’Ús del Valencià en el Comerç Local de Xàtiva:

Cliqueu ací per a descarregar-vos les bases

Unes rebaixes en valencià

L’Oficina de Promoció i Ús del Valencià ha dut a terme, abans del període de rebaixes, una iniciativa per a promoure el valencià en el comerç local de Xàtiva. La iniciativa ha consistit en el repartiment de cartells de rebaixes i de descomptes, així com també d’etiquetes amb el text «abans» i «ara» en les quals es pot marcar el preu anterior (abans) i el preu rebaixat (ara). La campanya té com a finalitat afavorir la visibilitat i la presència del valencià en les relacions comercials. Aquesta iniciativa ha comptat amb la col·laboració de les associacions de comerciants Adexa i Xàcex, que han sigut les encarregades de repartir el material entre els comerços que tenen associats i també de repartir-lo a aquells comerços no associats que s’acosten a les seues seus a arreplegar el material.

M'adorm si em cantes

L’Oficina de Promoció i Ús del Valencià ha dut a terme una iniciativa destinada a les famílies amb xiquetes i xiquets menors de dos anys que estiguen matriculats en algun dels centres educatius de la ciutat. La campanya consisteix en el repartiment de Bressolant, un llibre CD que arreplega onze cançons de bressol tradicionals valencianes interpretades per veus femenines i masculines actuals, com ara Dani Miquel, Mara Aranda, Miquel Gil i Pep Gimeno “Botifarra”, Tatiana Prades, Mireia Vives, Eva Dénia, Carraixet…

Campanya de Cartes de Nadal

L’Oficina de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Xàtiva ha dut a terme una campanya de promoció del valencià entre els xiquets i xiquetes, i les seues famílies.
La intenció és que els infants i les seues famílies escriguen en valencià les cartes tant al Pare Noel com als Reis.
Les cartes s’han repartit a tots els xiquets i xiquetes des d’Infantil fins a sisé de Primària. Més de 3.000 cartes.

Descarrega't la carta

1.

L’OFICINA

2.

XÀTIVA

3.

JQCV

4.

DICCIONARIS

6.

SUBVENCIONS

7.

LLEGIR

8.

TEATRE

9.

MÉS INFORMACIÓ